čtvrtek 13. března 2014

Našel jsem další činnost pro kterou stojí za to žít - školení

Cítil jsem, že potřebuji nějakou změnu. Práce na projektech a klientských zakázkách mě sice baví, ale chtělo to odbočit trochu někam jinam. A tak jsem si řekl, že zkusím v Kolíně udělat školení internetového marketingu.

Příprava školení


Tento nápad nebyl vůbec náhlý, školení jsem začal připravovat už v listopadu 2012 a nakonec se uskutečnilo až 7.3.2014, což je nějakých 17 měsíců. Docela jsem to vyprokrastinoval.

Ze začátku mi se školením pomáhala Markéta Henzlová a nakonec to se mnou do zdárného konce dotáhla ještě Veronika Březinová. Holkám moc děkuji za zpětnou vazbu a doporučení. Nebýt jich, tak je na školení spousta odborných pojmů, které bych jinak vysvětloval moc do hloubky a většina lidí by tomu nerozuměla.

Obsah školení a účast


Školení bylo zaměřené pro úplné začátečníky. Pokud někdo nevěděl, co je to internetový marketing, školení pro něj bylo jako dělané. Ve stručnosti byly probrány téměř všechny okruhy spadající do internetového marketingu, včetně vyhodnocování a měření jednotlivých kampaní. Jeden z účastníku byl znalý markeťák, který se mi pak pochlubil tím, že většinu věcí znal, ale i tak pro něj bylo školení přínosem.



Chtěl bych poděkovat všem účastníkům, protože byli při mém první školení naprosto skvělí. Pokud někdo něčemu nerozuměl, zeptal se a já se snažil odpovědět co nejjednodušeji. Místy jsme z toho udělali malý workshop, kde jsme zkoušeli jeden z nástrojů na noteboocích účastníků.

Projev


Nejvíc jsem se obával svého projevu a barvy hlasu - tak dlouho jsem soustavně ještě nikdy nemluvil. Absolvoval jsem sice nějaké přednášky už předtím, ale s touto zkušeností se to nedá srovnat.

Vcelku mě překvapily pozitivní ohlasy, které se k mému projevu vázaly. Účastníci mě ohodnotili veskrze pozitivně, ale mám od nich také hned několik doporučení. Na dalším školení se je určitě pokusím zlepšit. Vybírám některé z nich: 

Hlasitost dobrá... doporučil bych větší oční kontakt se školenými.
Vyjadřování a hlasitost bez problému. Akorát dost často opakuješ slovo jakoby. Nevšimla bych si toho, kdyby mě na to samé někdo v nedávné době taky neupozornil. 
Vyjadřování bylo super, hlasitost také. Jak už jsem psala, bylo to stručné a jasné, žádné zdlouhavé a zbytečné povídání kolem. A nepostřehla jsem, že by mě nějaká slova na tvém výkladu rušila. :)
Hlasitost byla perfektní a tón i barva hlasu je pěkná :) já rozuměla velmi dobře. Myslím si, že s mluvením si neměl nejmenší problém. Jestli jsi opakoval nějaká slova, ano, ale kdo je neopakuje, to by se stalo i daleko zkušenějšímu řečníkovi. Kdyby ses sebevíc hlídal, jak mluvíš, pak by sis zas naopak nezaměřoval na to, o čem mluvíš.

Shrnutí


Celkově školení hodnotím pozitivně, cítil jsem se dobře a našel jsem další činnost, která mě baví. Žiju proto, abych dělal věci, které mě baví. Zároveň chci, aby jich bylo co nejvíce. 

Školení probíhalo v nových moderních prostorách, kde se snad všichni cítili příjemně. Pro informaci, pokud někomu školení uniklo jsem vypsal další termín na 25.4.2014.

2 komentáře:

  1. Ahoj Jirko,
    gratuluji k nalezení další činnosti, která tě baví a dokáže tě i dobře živit :)
    Sám jsem si odškolil několik dvoudenních workshopů a ikdyž je to hodně náročné, tak mě nikdy nic tak nebavilo. Takže doporučuju a držím palce!
    Zdraví, Jirka Štencek

    OdpovědětVymazat
  2. Walking the center line between in-house only and full online wagering is in-house sign-up, or the Nevada model. Nevada has no plans to maneuver to distant registration, however Iowa mandated in-house registration until early 2021, at which era it moved to the a lot preferred distant online registration. Illinois waived the in-house registration requirement 솔 카지노 for a lot of 2020 end result of} coronavirus pandemic, however recently switched from online registration back to the much-maligned in-house registration requirement.

    OdpovědětVymazat